Иранска револуционарна гарда: Осветићемо се за жртве из Кермана

Танјуг
Иранска револуционарна гарда: Осветићемо се за жртве из Кермана

ТЕХЕРАН - Први потпредсједник Иранске револуционарне гарде Мохамед Мокбер обећао је данас да ће се та елитна јединица осветити за убиство близу 100 људи у граду Керману, на церемонији обољежавања четврте годишњице убиства Касема Солејманија, некадашњег команданта елитних Кудс јединица, који је убијен у америчком нападу дроном 2020. године у Ираку.

-Веома јака освета биће сервирана убицама од руку војника Солејманија - рекао је Мокбер новинарима у болници, гдје су рањени добијали помоћ за најкрвавији напад у Ирану од Исламске револуције 1979. године.

Засад нико није преузео одговорност за напад.

Министар полиције Ирана Ахмад Вахиди рекао је да је досад потврђено да је убијено 84 људи, а да је рањено 284, међутим, с обзиром на то да је велики број рањених у тешком стању, постоји могућност да се број преминулих повећа, пренијела је агенција Тасним.

Претходно су ирански медији објавили да је убијено 103, а рањено 188 људи.

Високи званичник из администрације предсједника САД Џозефа Бајдена рекао је да експлозије "личе на терористичке нападе" какве је раније изводила Исламска држава.

Предсједник Ирана осудио је подмукли и нехумани злочин, док је врховни вођа, ајатолах Али Хамнеј обећао да ће се Иран осветити за жртве двије експлозије у Керману.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана