Иран заплијенио танкер са 900 тона горива и 12 чланова посаде

Танјуг
Иран заплијенио танкер са 900 тона горива и 12 чланова посаде

ТЕХЕРАН- Иранска Револуционарна гарда потврдила је да је заплијенила танкер са 900 тона "кријумчареног горива" и 12 чланова посаде на основу судског налога, извијестили су ирански медији.

-Пловило са 900 тона кријумчареног горива са 12 чланова посаде заплијенили су патролни бродови Револуционарне гарде у Персијском заливу уз судски налог - извијестио је Фарс њуз из иранске јужне луке Бандар Абас.

Британска компанија за поморску безбједност Амбреи саопштила је у четвртак да је упозната са покушајем иранских снага да заплијене мали танкер који је пловио под танзанијском заставом, око 59 наутичких миља сјевероисточно од лучког града Дамама у Саудијској Арабији, пренио је Ројтерс.

Америчка морнарица је јуче саопштила да је Иранска револуционарна гарда у међународним водама у Оманском заливу заплијенила комерцијални танкер, који је вјероватно био умешан у шверц.

-Поморске снаге САД су распоредиле поморска средства да пажљиво прате ситуацију - рекао је командант Тим Хокинс, али је додао да је Централна команда морнаричких снага процијенила да нема потребе за даљим одговором, преноси Ројтерс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана