Иран упозорава: Одлучно ћемо одговорити на сваку врсту напада

Танјуг
Иран упозорава: Одлучно ћемо одговорити на сваку врсту напада

ЊУЈОРК - Иран ће одлучно одговорити на било какав напад на своју територију, интересе, или држављане ван својих граница, упозорио је ирански изасланик у Уједињеним нацијама Амир Саед Иравани.

Упозорење иранског изасланика при УН, како преноси Ројтерс, долази дан након што је предсједник Сједињених Америчких Држава објавио да је донио одлуку како ће Вашингтон одговорити на напад дроном ирачких група повезаних са Ираном на америчку војну базу дуж границе између Сирије и Јордана.

У том нападу погинула су три америчка војника.

У ракетном нападу на зграду коју је у Дамаску користила иранска елитна Револуционарна гарда, 20. јануара, страдало је пет њених припадника и неколико сиријских војника, док су готово мјесец дана раније, у нападу 25. децембра, страдала још два њена члана.

У понедјељак је изведен још један израелски удар на, како је иранска новинска агенција Тасним пренијела, "ирански војни савјетодавни центар" у Сирији, у коме је страдало још двоје чланова иранске револуционарне гарде, али је ирански изасланик у Сирији те наводе касније негирао додајући да жртве нису иранске националности.

Иран је 15. јануара напао, како каже, израелски "шпијуски штаб" у ирачком полуаутономном региону Курдистана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана