Иран: У нападу на полицијску станицу 11 погинулих, више повријеђених

Танјуг
Иран: У нападу на полицијску станицу 11 погинулих, више повријеђених

ТЕХЕРАН - Чланови сепаратистичке групе убили су ноћас 11, а ранили више људи у нападу на полицијску станицу на југоистоку Ирана, јавила је државна телевизија.

До напада је дошло у граду Раск, око 1.400 километара југозападно од Техерана.

Замjеник гувернера провинције Систан и Белуџистан, Али Реза Мархемати изјавио је да су у нападу погинули и повређени високорангирани припадници полиције и војске, а да је полиција убила неколико нападача, преноси АП.

Државна иранска телевизија је за напад окривила сепаратистичку групу Јаиш ал-Адл, која је 2019. гидине преузела одговорност за самоубилачки напад на аутобус у којем је убијено 27 припадника иранске Револуционарне гарде.

Последњих мjесеци милитанти и мале сепаратистичке групе у том претежно сунитском региону извеле су више напада на полицијске станице. Провинција Систан и Белуџистан једна је од најнеразвијенијих области Ирана.

У њој је дошло до жестоких гушења протеста који су широм Ирана избили у септембру 2022. због смрти 22-годишње Махсе Амини у полицијском притвору, након што је била приведена због наводно непрописног ношења хиџаба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана