Иран пријети Израелу: Уколико нападнете Либан, очекујте разорни рат!

Танјуг
Иран пријети Израелу: Уколико нападнете Либан, очекујте разорни рат!

Израел ће се суочити са катастрофалним ратом уколико њихове снаге нападну Либан, поручио је Иран реагујући на појачану прекограничну ватру између ИДФ-а и Хезболаха.

Премијер Бенјамин Нетанијаху рекао је раније овог мјесеца да је Израел "спреман за веома интензивну операцију" дуж границе са Либаном. 

Иранска мисија при УН означила је припреме Израела као "психолошки рат" и "пропаганду", али је упозорила да ће услиједити "разарајући рат" уколико Израел изврши потпуни напад на либанску територију.

"На столу су све опције, укључујући потпуно активирање свих фронтова отпора", саопштила је иранска мисија, која је раније навела да Хезболах "има ресурсе да брани себе и Либан" и да ће поразити Израелске одбрамбене снаге.

Израел је у суботу ујутро погодио неколико локација у јужном Либану. 

"У протеклих неколико сати, ратни авиони су напали неколико циљева Хезболаха, укључујући војни објекат у области Зибкин, две оперативне инфраструктурне локације у области Хиам и зграду Хезболаха у области Ел Адиса", саопштио је ИДФ.

Министар одбране Израела Јоав Галант упозорио је раније ове недјеље да, иако Израел не тражи рат са својим сусједом, "спрема се за сваки сценарио". 

Он је додао да би Израел могао да врати "Либан у камено доба". 

Лидер Хезболаха Хасан Насралах је одговорио рекавши да потенцијални рат не би имао "никаква ограничења и правила".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана