Иран гађао милитанте у Пакистану, Исламабад тврди да је убијено двоје дјеце

Танјуг
Иран гађао милитанте у Пакистану, Исламабад тврди да је убијено двоје дјеце

ИСЛАМАБАД,ТЕХЕРАН - Пакистан је саошптио да је Иран нарушио ваздушни простор те земље и убио двоје деце, неколико сати након што су ирански државни медији објавили да су на мети ракетног напада биле двије базе милитантне групе Џаиш ал Адл у Пакистану.

Портпарол пакистанског Министарства спољних послова истакао је у саопштењу да би тај би инцидент могао да има „озбиљне посљедице“ и да је „потпуно неприхватљив“, преноси Ројтерс.

Иран тврди да су припадници групе Џаиш ал Адл раније изводили нападе на иранске безбједносне снаге у пограничном подручју са Пакистаном.

-Ове базе су погођене и уништене пројектилима и дроновима -  навели су ирански државни медији, не износећи детаље.

Ирански Нурњуз, повезан са безбједносним структурама, објавио је да су нападнуте базе у пакистанској провинцији Белуџистан, док из Исламабада нису помињали локацију.

Пакистан је поводом инцидента уложио протест Техерану, а шеф иранске дипломатске мисије у Исламабаду позван је у Министарство спољних послова, преноси Ројтерс.

Иранска револуционарна гарда саопштила је у понедјељак да је напала "шпијунске центре и мјеста гдје се окупљају антииранске терористичке групе" у ирачком Ербилу.

Раније данас, Иран је саопштио да је лансирао балистичке ракете на циљеве у Ираку и Сирији због одбране свог суверенитета и безбједности као и ради супротстављања тероризму.

Портпарол иранског Министарства спољних послова Насер Канани рекао је да Техеран поштује суверенитет и територијални интегритет других земаља, али да истовремено користи своје "легитимно и законско право да одврати пријетње националној безбједности".

Ирак је нешто касније опозвао свог амбасадора из Техерана због напада Ирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана