Ирак: Ухапшено девет особа послије пожара у коме је погинуло преко 100 људи

Танјуг
Foto: Танјуг

БАГДАД - Директор Одјељења за односе и информисање у Министарству унутрашњих послова Ирака Саад Маан изјавио је данас да су ухапшене девет особе које су радиле у сали за свадбене прославе, у којој је у пожару погинуло преко 100, а повријеђено 150 људи.

Маан је рекао да су издати налози за хапшење још четири запослене, пренио је Би-Би-Си (ББЦ). 

Он је истакао да су разлози за трагедију „недостатак здравствених и безбједносних мјера, запаљиви материјали који су кориштени у изградњи и очигледно ватромет организован у затвореном простору“. 

Ирачки премијер Мохамед Шија ал-Судани прогласио је тродневну националну жалост.  

Број погинулих још није потврђен, али је државна агенција ИНА раније јавила да је погинуло најмање 100, а повријеђено 150 људи. 

Спасилачке екипе настављају потрагу за преживјелима послије пожара који се догодио касно синоћ. 

Мисија УН за помоћ Ираку саопштила је на платформи Икс (Твитер) да је шокирана огромним бројем погинулих и повријеђених у пожару. 

„Велика трагедија. Искрено саучешће породицама које су изгубиле најмилије. Повријеђенима желимо брз опоравак“, наводи се у објави. 

Стотине људи било је на свадби у Ал-Хамданији у провинцији Нинива на сјеверу Ирака када је касно синоћ букнуо пожар и захватио мјесто гдје се одржавала прослава. 

У првим извјештајима ирачких медија наводи се да су и младенци погинули у пожару, али новинска агенција Нина је касније јавила да су преживјели, али да су на лијечењу од опекотина. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана