Индонезија: Спасиоци траже 16 несталих, 18 погинуло, око 40 повријеђено у пожару

Танјуг
Индонезија: Спасиоци траже 16 несталих, 18 погинуло, око 40 повријеђено у пожару

ЏАКАРТА - Индонежански спасиоци и ватрогасци траже данас 16 особа које се воде као нестале испод рушевина угљенисаних куćа и зграда, након што је у великом пожару, који се проширио из складишта горива у Џакарти, погинуло најмање 18 људи, а око 40 повријеђено, од којих су неки у критичном стању.

Шеф индонежанске полиције Листјо Сигит Прабово рекао је да је више од 1.300 људи расељено и да су смјештени у 10 владиних канцеларија, командно мјесто Црвеног крста и спортски стадион.

Око 260 ватрогасаца са 52 ватрогасна возила угасили су пожар у петак нешто прије поноćи, након нешто више од два сата од избијања, саопштили су ватрогасни званичници.

На снимку се види како стотине људи трче у паници док густи облаци црног дима и наранџастог пламена парају небо.

Прелиминарна истрага показала је да је пожар избио када је цјевовод напукао током јаке кише, вјероватно због удара грома, рекао је менаџер државне компаније за нафту и гас „Пертамина“ за област западне Јаве Еко Кристиаван.

Становници који живе у близини рекли су да су осјетили јак мирис бензина, због чега су неки људи повраćали, након чега је два пута одјекнула грмљавина, а да је око 20 сати услиједила велика експлозија.

Станица за складиштење горива Плумпанг, којом управља државна компанија за нафту и гас „Пертамина“, налази се у близини густо насељеног подручја у насељу Танах Мерах у Северној Џакарти и обезбеђује 25 одсто индонезијских потреба за горивом, пренио је АП.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана