"Сигуран посао" у Индији: Преварили људе да мjесец дана узалудно броје возове

ГС
"Сигуран посао" у Индији: Преварили људе да мjесец дана узалудно броје возове

ЊУ ДЕЛХИ - Преваранти у Индији су незапосленим људима нудили стално, сигурно запослење у државним Индијским жељезницама, од жртава су узимали новац и тјерали их да мјесец дана бесмислено броје возове у склопу “пробног рада”, преносе локални медији.

Истрага овог случаја почела је још у новембру прошле године, али детаљи преваре су објављени недавно.

Свака од 28 жртава је преварантима платила између 2.277 и 2.700 евра за проналажење посла, преноси Би-Би-Си. Мушкарци из јужне индијске државе Тамил Наду, у оквиру “пробног рада”, морали су да стоје на различитим колосјецима главне жељезничке станице, осам сати дневно цијелих мјесец дана, и броје возове који пролазе кроз станицу.

Кандидатима за посао је лажно обећано да ће бити запослени као контролори карата, саобраћајни асистенти или  службеници у Индијској жељезници, државној компанији која запошљава велики дио људи у земљи. Преваре ради добијања државног запослења су честе у Индији, гдје милиони људи очајнички траже стабилан и сигуран посао.

У марту 2021. године је полиција у јужном граду Хидерабад ухапсила двојицу мушкараца, за које се сумња да су на сличан начин преварили стотину кандидата за посао у Индијским жељезницама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана