Индија: Мjештани убили посљедњег вука из чопора који је појео дjецу

Танјуг
Foto: Илустрација

ЊУ ДЕЛХИ - Локални становници индијске области Бахраих претукли су и усмртили посљедњег од шест вукова чији чопор је убио девет људи, од којих осморо дјеце, саопштили су данас званичници надлежни за дивље животиње.

Вукови су изазвали панику у тој области у сјевероисточној индијској држави Утар Прадеш након што је забиљежено више од 40 напада на људе, пренио је британски Телеграф.

Више од 150 наоружаних људи и десетине припадника владине шумарске службе распоређени су прошлог мјесеца да пронађу вукове.

Пет животиња је ухваћено, уз помоћ дронова и надзорних камера, што је значило да је преостао само један вук из чопора.

Како је казао један од припадника шумарске службе, мјештани су га обавијестили да су убили преосталог вука.

Како је додао, сада треба утврдити да у тој области више нема вукова.

Стручњаци кажу да вукови нападају људе или стоку тек у крајњем случају и када немају шта да једу, а увијек се радије одлучују за мање опасан плијен као што су мале антилопе.

Уобичајена територија вукова је послије обилних киша, међутим, поплављена па су они остали без ловишта што их је натjерало да сиђу у насељена сеоска подручја, објаснили су стручњаци.

Највећи број од око 3.000 вукова у Индији живе изван заштићених подручја, често у близини људи, а њихов број се смањује због губитка станишта и недостатка плена који могу да улове, навели су експерти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана