Индија: Дванаест особа умрло од топлотног удара на церемонији додјеле награда

Танјуг
Foto: Агенције

МУМБАЈ- Дванаест људи умрло је од топлотног удара, док су многи примљени у болницу након што су у недјељу, неколико сати под директним сунцем, присуствовали церемонији додјеле награда Нави Мумбају, близу финансијског центра Мумбаја у индијској држави Махараштра.

Догађај у част истакнутог друштвеног активисте, који је спонзорисала влада, одржан је на отвореном терену под јаким сунцем и по великој  врућини, а трајао је неколико сати, преноси Би-Би-Си.

На свечаности је било неколико хиљада људи, а многи од њих су се жалили на дехидрацију и друге тегобе повезане са температуром од 38 степени Целзијуса. Фотографије с лица мјеста показују да су људи седели директно под сунцем, без крова или било каквог заклона. 

Здравствени стручњаци савјетују избјегавање сунца током великих вруц́ина од 11 до 16 часова, посебно током априла, који се сматра једним од најтоплијих мјесеци у Индији.

Званичници су медијима рекли да је током дана на мјесту церемоније обезбијеђено освјежење и да су постављене кабине за пружање медицинске помоћи, али опозиционе странке истичу да је догађај лоше организован и да уопште није требало да буде одржан у то доба године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана