Индија: Домаћин грешком убио госта из пиштоља, па преминуо од срчаног удара

Танјуг
Индија: Домаћин грешком убио госта из пиштоља, па преминуо од срчаног удара

БАНГАЛОР - Дочек Нове године у јужној индијској држави Карнатака претворио се у трагедију када је домаћин прославе грешком усмртио једног од гостију из пиштоља, а одмах након тога преминуо од срчаног удара.

Шездесетседмогодишњи домаћин Мањунат Олекар из града Шивамодја је припремао пиштољ да би пуцао у ваздух током прославе Нове године, али оружје је грешком опалило и на мјесту усмртило госта Винаја У.(34), који је стајао поред, преноси БиБиСи.

Шокиран неочекиваном трагедијом коју је проузроковао, домаћин је доживео срчани удар и преминуо.

Митхун Кумар, начелник полиције у Шивамодји, рекао је за БиБиСи Хинди да је Олекар током прославе у суботу био у процесу пуњења пиштоља када је "случајно притиснуо окидач", што је убило Винаyа, који је био пријатељ његовог сина.

"Оружје се може користити само у одређеним околностима. Не да би се испаљивало у ваздух као славље", рекао је полицијски службеник.

Винај је хитно превезен у болницу након инцидента, али је преминуо у недјељу увече.

"Након инцидента, Олекар је доживео шок и пао у несвјест", рекао је Кумар.

Чудан инцидент је тако шокирао становнике Шивамоге да су чак и они који нису познавали пословног човјека отишли у његову кућу да им се поклоне.

"Само сам се осјећао тужно, па сам отишао да им се поклоним", рекао је становник града.

Пуцање у ваздух током прослава има дугу традицију многим дијеловима Индије, али неријетко доводи до инцидената са смртним исходом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана