Именовани нови тужиоци у случају глумца Алека Болдвина

Танјуг
Именовани нови тужиоци у случају глумца Алека Болдвина

САНТА ФЕ - Окружна тужитељка Новог Мексика Мери Кармак-Алтвис именовала је адвокате Кари Мориси и Џејсона Луиса за специјалне тужиоце у случају пуцњаве која је довела до смрти сниматељке Халине Хачинс на снимању филма "Rust" 2021. године.

Холивудски глумац, продуцент и сценарста филма Алек Болдвин и оружарка са снимања филма Хана Гутијерез-Рид, оптужени су по двије тачке за убиство из нехата.

Болдвин је, увјежбавајући се за сцену, пуцао из револвера мислећи да није напуњен и тако усмртио Хачинсову, док је редитељ филма Џоел Соуза рањен.

Болдвин се изјаснио да није крив по оптужби за убиство из нехата, а очекује се да ће Гутијерез-Рид учинити исто, преноси Ројтерс.

Претходна специјална тужитељка и републиканска представница Андреа Риб поднијела је оставку 15. марта након што су Болдвинови адвокати тврдили да је незаконито да истовремено служи као члан државног правосуђа и законодавног тијела.

Тужитељка Кармак-Алтвис је рекла да ће се повући из кривичног гоњења у случају "Rust" након што је судија окружног суда Мери Марлоу Сомер у понедјељак пресудила да не може да буде ко-тужилац у исто вријеме када обавља функцију специјалног тужиоца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана