Имелда Маркос добро, након што је хоспитализована због температуре и упале плућа

Танјуг
Foto: Танјуг

МАНИЛА - Бивша прва дама Филипина Имелда Маркос, мајка садашњег предсједника и удовица покојног диктатора Фердинанда Маркоса, бољег је здравственог стања у болници, изјавила је данас њена кћерка, сенаторка Ајми Маркос.

Ова 94-годишњакиња, позната по томе што је прикупила више од хиљаду пари ципела и огромну колекцију драгуља током 20-годишње аутократске владавине свог мужа, лијечена је антибиотицима због повишене температуре и благе упале плућа, саопштио је раније њен син, наводи Ројтерс.

“Она је добро. Нема више температуру, али смо опрезни због њених година”, рекла је њена кћерка новинарима, али није навела када ће њена мајка напустити болницу.

У уторак је филипински предсједник Фердинанд Маркос Млађи рекао да је његова мајка, која се лијечи у болници због повишене температуре и упале плућа, доброг расположења и да није имала потешкоћа са дисањем.

Имелда Маркос и њена породица оптужени су да су опљачкали више од 10 милијарди долара из те сиромашне земље југоисточне Азије у банкарским депозитима, акцијама, накиту, умјетничким дјелима и имовини прије него што је њен муж збачен са власти у народној побуни 1986. године.

Побјегли су у изгнанство на Хаваје, гдје је старији Маркос умро 1989.

Имелда Маркос и њена дјеца вратили су се на Филипине 1991. године, задржавши свој политички утицај, наводи Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана