Има мртвих: Напад дроновима на Одесу, експлозивна направа код Крима

ГС
Има мртвих: Напад дроновима на Одесу, експлозивна направа код Крима

Украјински званичници саопштавају да су руске снаге током ноћи извеле још један напад дроновима на Одесу, као и да су страдале најмање двије особе. Са друге стране, службеници ФСБ-а тврде су пронашли експлозивну направу у аутомобилу који је покушавао да уђе на Крим.

Украјинска војска саопштила је да је протекла 24 часа уништила руског ловца Су-34 на истоку земље.

Такође, изнад земље је оборено 14 руских беспилотних летелица.

Пронађена експлозивна направа у аутомобилу код Крима

Импровизована експлозивна направа ,израђена од компоненти стране производње, пронађена је у аутомобилу који је покушао да уђе на Крим преко контролног пункта Џанкој, речено је за РИА Новости у регионалним безбједносним снагама.

Контролни пункт Џанкој се налази на сјеверу Крима, на граници са украјинском Херсонском облашћу, чије је припајање Русија прогласила у септембру 2022. године.

"Службеници ФСБ-а су, приликом контроле аутомобила који се кретао ка територији Републике Крим, а којим је управљао службеник за спровођење закона Херсонске области, открили предмет сличан експлозивној направи, који је био причвршћен испод сједишта возача", рекао је саговорник агенције.

Тај извор тврди да су стручњаци установили да је бомба била направљена од компоненти стране производње које Украјини испоручују земље НАТО-а.

Истрага је у току, наводи руска агенција, а бомба је деактивирана.

ФСБ је 29. фербуара саопштила да су на Криму притворени мушкарац и жена који су наводно припремали терористичке нападе по налогу Украјине.

Напад дроновима на Одесу

Најмање двије особе погинуле су у руском нападу дроновима на Одесу, саопштиле су тамошње власти.

Украјинска војска навела је да су руске стране напале Одесу са осам дронова, те да је седам беспилотних летјелица уништено, али је једна погодила стамбену област.

Још људи налази се под рушевинама, док је најмање седам особо повријеђено, наводе украјински званичници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана