Илон Маск допутовао у посјету Израелу

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЈЕРУСАЛИМ- Амерички милијардер, власник компанија Икс (Твитер), Тесла и Спејс Икс Илон Маск допутовао је данас авионом у Тел Авив, потврдио је анонимни, добро обавијештен извор.

Према писању Ројтерса Маск је започео своју посјету током које ће израелски лидери настојати да скрену пажњу свјетске јавности на тешку ситуацију талаца које Хамас држи заточене у ратом разореном Појасу Газе и да истакну питање растуćег антисемитизма на интернету.

Израелски предсједник Исак Херцог потврдио је у недјељу да ће се састати са Маском, а према писању израелских медија, Маск ће се састати и са премијером Бењамином Нетањахуом.

Предсједник израелске владе се 18. септембра састао са Маском у Калифорнији и позвао га да утиче да се успостави равнотежа између заштите слободе изражавања и борбе против говора мржње након вишенедјељних контроверзи око антисемитских садржаја на платформи Икс.

Маск је одговорио да се противи антисемитизму и свему што "промовише мржњу и сукобе" и поновио да платформа Икс неће промовисати говор мржње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана