Илегални алкохол им "дошао главе": Од тровања умрло 29 особа, више од 100 хоспитализовано

Aгенције
Илегални алкохол им "дошао главе": Од тровања умрло 29 особа, више од 100 хоспитализовано

Најмање 29 људи је умрло, а десетине су хоспитализоване након што су конзумирали илегално произведени алкохол у индијској држави Тамил Наду, рекли су званичници.

Инцидент се догодио у области Калакуричи, гдје је више од 100 људи пребачено у различите болнице, рекао је локални званичник М.С. Прасант агенције "Press Trust of India".

Он је рекао да се број оних који су у критичном стању стално мијења, што указује да ће број жртава вјероватно бити већи.

Љекари, специјалисти и медицинска опрема из сусједних области ангажована је да помогне у овом случају.

Званичници су рекли да су сви умијешани у ово кривично дјело ухапшени и предузете су мјере против оних који нису спријечили овај развој догађаја.

Смртни случајеви због конзумирања илегално направљеног алкохолног пића честа су појава у Индији гдје сиромашни слојеви не могу да приуште легалне и познате брендове који се продају у продавницама.

Нелегални алкохол, у који се обично додају хемикалије као што су пестициди да повећају потенцију код мушкараца, постао је изузетно профитабилан бизнис јер ови произвођачи не плаћају порезе и продају огромне количине овог пића сиромашнима по ниској цијени.

Више од 30 људи умрло је 2022. године у источној држави Бихар након што су пили токсични алкохол. Исте године, још 28 људи умрло је од конзумирања илегалног алкохола у држави Гуџарат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана