Игуман у критичном стању, али је жив!

ГС
Игуман у критичном стању, али је жив!

КОСАУТА - Архимандрит Јероним, игуман манастира Покров пресвете Богородице у Косаути, који је у недјељу пронађен како лежи у локви крви, је у критичном, али стабилном стању.

Иако су прве информације биле да је игуман преминуо од задобијених повреда, молдавски медији јављају да су љекари успјели да га реанимирају по доласку у болницу, те да је игуман хитно оперисан.

Данас је директорка болнице у којој је игуман смјештен објавила апел на друштвеним мрежама у којем моли грађане да донирају крв.

-Дана 10. марта 2024, игуман манастира из села Косаути примљен је у окружну болницу Сорока у критичном стању. Хитна операција обављена је заједно са специјалистима из Кишињева. Пацијент је тешко, али стабилно, свјестан је, прича. Због губитка велике количине крви, пацијенту је урађена трансфузија, а управа болнице моли све људе добре вере да дају крв за архимандрита Јеронима и да му спасу живот. Чекамо Вас на Одјељењу за трансфузију крви 12. марта .2024. и 14.марта 2024. године од осам часова. Учинимо добро дјело заједно - написала је директорка Окружне болнице Сорока Ела Урсу на Фејсбуку.

Игумана је избо парохијан, младић (26) који је потом извршио самоубиство. Он је игуману задао више убода ножем у предјелу леђа и врата, након чега је побјегао у шуму гдје се објесио, преноси Телеграф.рс 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана