ИДФ тврди да је уништио кључни тунел Хезболаха у Јужном Либану

Танјуг
ИДФ тврди да је уништио кључни тунел Хезболаха у Јужном Либану

ТЕЛ АВИВ - Војни инжењери Израелских одбрамбених снага (ИДФ) срушили су недавно тунел у јужном Либану који је припадао Хезболаховој елитној Радван јединици, саопштено је данас.

Војска је описала подземни пролаз као један од централних тунела Радвана у Либану, који је укључивао командни центар, складиште оружја, собе за боравак, скутере и другу опрему, пренио је Тајмс оф Израел.

ИДФ је навео да су поред тунела војници лоцирали и десетине комада оружја и опреме која припада Хезболаху.

Поред тога, више од 50 других тунелских окна, и још три велика тунела срушили су борбени инжењери 91. дивизије у јужном Либану, наводи ИДФ.

Према ИДФ-у, више од 100 тона експлозива употријебљено је за рушење четири тунела.

Израелска војска извршила је ударе на бројна складишта оружја Хезболаха, као и на командни центар њиховог обавјештајног штаба у предграђима јужног Бејрута, саопштено је данас.

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су саопштиле да је авионима нападнуто неколико складишта оружја Хезболаха, а да је мета био и командни центар који припада обавјештајној дивизији те групе у либанској престоници, пренио је Ројтерс.

Ваздушни напади у јужном предграђу Бејрута, упоришту Хезболаха познатом као Дахијех, изведени су након што је ИДФ издала упозорења цивилима у тој области.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана