ИДФ представио ратном кабинету план о евакуацији палестинских цивила из Рафе

Танјуг
Foto: Илустрација/ Танјуг

ТЕЛ АВИВ- Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) представиле су ратном кабинету план о евакуацији палестинских цивила из борбених зона у јужном палестинском граду у Појасу Газе, Рафи, као и оперативну стратегију за наредне кораке, саопштено је из канцеларије премијера Бењамина Нетанијахуа.

Војска је "представила ратном кабинету план за евакуацију становништва из зона борби у Гази, заједно са предстојећим оперативним планом", наводи се у саопштењу од недјеље увече.

Додаје се да је влада одобрила испоруку хуманитарне помоћи Гази "на начин на који ће се спријечити пљачкање које се догодило на сjеверу Појаса Газе, али и у осталим областима", пренио је Тајмс оф Израел.

Израел наставља са плановима за покретање војне офанзиве у Рафи, коју сматра посљедњим упориштем Хамаса у Појасу Газе, гдје се, такође, налази више од 1,2 милиона расељених Палестинаца, који су већ побјегли од израелских напада на сјеверу палестинске енклаве.

Хуманитарне групе упозориле су на потенцијалну нову хуманитарну катастрофу јер је Рафа главна улазна тачка за достављање помоћи, а САД и остали савезници су поручили Израелу да мора да избјегне наношење штете цивилима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана