Идентификован нападач на Трампа (ФОТО)

Танјуг
Идентификован нападач на Трампа (ФОТО)

ВАШИНГТОН, 16. септембра (Танјуг) - Мушкарац који је ухапшен у вези с покушајем убиства републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа у Вест Палм Бичу на Флориди идентификован је као Рајан Весли Роут (58), преноси агенција АП позивајући се на троје званичника.

Агенти Тајне службе отворили су у недјељу ватру на особу наоружану полуатоматском пушком, која је уперила оружје ка Трамповом голф клубу док је он играо голф.

Трамп је неповријеђен и на сигурном, саопштила је полиција, а ФБИ инцидент истражује као „покушај убиства“, наводи Глас Америке.

Један од агената је видио аутоматску пушку чији је врх вирио из грма близу голф терена, а агенти Тајне службе су испалили најмање четири оквира муниције на осумњиченог, након чега је мушкарац бацио пушку, два ранца и друге предмете и побјегао у црном спортском аутомобилу.

Очевидац је успио да фотографише аутомобил и регистарске таблице, саопштио је локални шериф.

Организована је брза потјера и осумњичени је ухапшен у сусједном округу.

Трамп је након пуцњаве својим присталицама послао имејл наводећи да су се чули пуцњи у његовој близини.

- Прије него што се гласине отргну контроли, желим да ово чујете прво: БЕЗБЈЕДАН САМ И ДОБРО!, пренијела је агенција Ројтерс, наводећи да је имала увид у имејл.

Агенти су били нешто испред Трампа када су спазили особу са пушком, наводе званичници.

Неколико локација на ободу имања су мјеста гдје играчи голфа могу да се виде кроз ограду.

Када Трамп игра голф, агенти Тајне службе генерално обезбјеђују површину око неколико рупа испред и иза њега, а на терену је увијек и оклопно возило како би Трамп могао да се брзо заштити у случају пријетње, наводи Глас Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана