Хути реаговали на напад на складишта оружја: САД ће платити цијену

Танјуг
Хути реаговали на напад на складишта оружја: САД ће платити цијену

ВАШИНГТОН - Замјеник шефа медијске канцеларије за Хуте Насрудин Амер изјавио је данас да ће Сједињене Америчке Државе "платити цијену" за нападе на пет складишта оружја у областима Јемена које контролишу Хути, објавио је CNN.

-Америка ће платити цијену за своју агресију на Јемен, а као што смо раније рекли, њена агресија неће одвратити Јемен од става подршке Гази - навео је Амер на Иксу.

Како је раније објављено, САД су бомбардерима дугог домета Б-2 напале подземна складишта оружја.

-Снаге САД гађале су неколико подземних објеката Хута у којима се налазе различите компоненте оружја које је група користила за гађање цивилних и војних пловила широм региона - рекао је министар одбране САД Лојд Остин.

Тај напад услиједио је након што је америчка војска раније овог мјесеца извела 15 напада на циљеве који су повезани са Хутима у Јемену, гдје су становници пријавили експлозије на војним испоставама и аеродрому. Хути су извели скоро 100 напада на бродове који прелазе Црвено море од новембра и навели су да то раде из солидарности према Палестинцима у израелском рату у Гази који је почео прошлог октобра. Од тада су два брода потољена, један је заплијењен, а најмање четири помораца су убијена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана