Хуманост: Чак двије тоне крви за жртве напада у Москви

Срна
Хуманост: Чак двије тоне крви за жртве напада у Москви

Становници Москве су током викенда донирали више од двије тоне крви за жртве напада у дворани "Крокус сити хол", рекла је данас замјеник градоначелника Москве за социјални развој Анастасија Ракова.

"Упркос чињеници да је било довољних залиха крви у пријестоници за помоћ жртвама, сви пунктови за донације крви радили су прековремено док нису завршили посао са свим грађанима. У само неколико дана, више од седам хиљада људи нас је контактирало како би дали крв", нагласила је Ракова.

Она је изразила захвалност свима који су дали крв и истакла да су Московљани помогли да се прикупи више од двије тоне крви.

Терористички напад догодио се у петак, 22. марта, у концертној хали "Крокус сити хол", надомак Москве. Према подацима руског Истражног комитета, погинуло је 137 људи, а регионално одјељење Министарства здравља саопштило је да су рањена 182 лица.

Приведено је укупно 11 осумњичених, а четворица мушкараца из Таџикистана оптужена су за тероризам и одређен им је двомјесечни притвор. Двојица нападача су одмах признала кривицу за напад, за који је одговорност преузела "Исламска држава".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана