Хуан Карлос Први планира неколико путовања у Шпанију

Танјуг
Хуан Карлос Први планира неколико путовања у Шпанију

МАДРИД - Краљ емеритус Хуан Карлос Први (85) планира да у наредном периоду неколико пута посјети Шпанију, из које је отишао 2020. године, а најприје ће посјетити град Сангењо у Галицији.

Како преноси Паис, он ће тај град посјећивати како би се дружио са пријатељима и бавио се једрењем, али и припремао за такмичење које ће се одржати између 31. августа и 8. септембра на британском острву Вајт.

Краљ емеритус освојио је свјетско првенство у овој категорији 2017. године у Ванкуверу, на једрилици Брибон 500, којом је управљао његов пријатељ Педро Кампос, а двије године касније одбранио је титулу у финском граду Хенко.

Он је желио да се такмичи на свјетском првенству које је одржано прошлог јуна управо у Сангењу, међутим одустао је због медијске помпе настале око његовог учешћа.

Његови пријатељи сматрају да Хуан Карлос и има право да покуша да се такмичи и да требало би да буде предмет дивљења што се особа његових година такмичи на највишем нивоу у елитном спорту.

Ради такмичења он ће морати да тренира са посадом Брибон у класи шест метара и учествује у локалним регатама, како би се припремио за велико такмичење које се одржава крајем августа у Великој Британији.

Локалне власти, затражиле су од њега да одложи учешће у регати заказаној за мај, због одржавања локалних избора, јер сматрају да се на тај начин мијеша у изборну кампању.

Бивши краљ Хуан Карлос И отишао је 2020. године из Шпаније у Уједињене Арапске Емирате (УАЕ), након што се нашао под истрагом полиције и тужилаштва због наводне умијешаности у корупцију.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана