Хтјели да избјегну смак свијета па умрли од глади

Танјуг
Хтјели да избјегну смак свијета па умрли од глади

НАЈРОБИ- Четири особе - три мушкарца и једна жена, умрле су од глади, држећи се строгог поста како би, према препорукама локалног свештеника, избјегли “проклетство смака свијета”.

Десетак других сљедбеника контроверзне Међународне цркве добрих вијести, спасено је након што је полиција упала у кућу у селу Шакахола, у округу Килифи у Кенији, пренијели су локални медији.

-Пронашли смо их у веома лошем стању, неки су се онесвијестили на путу до болнице. Можемо да потврдимо да је четворо њих умрло, док су остали на лијечењу у болници у Малиндију - рекао је безбједносни извор укључен у операцију.

Полиција је саопштила да су примилио извјештаје о неуким грађанима који су умрли од глади под изговором да су срели Исуса након што им је испран мозак од стране осумњиченог Макензија Нтенге, пастора Међународне цркве добрих вијести.

-Отисци прстију мртвих узети су ради идентификације јер већина није имала идентификационих докумената, нити мобилних телефона - наведено је у извјештају полиције.

Полиција је такође саопштила да ће наставити потрагу за осталим члановима групе, након што је добила дојаву да су неки од њих још у шуми.

Раније овог мјесеца, више од 10 људи из села Шакахола и Мсимба у Килифију тешко је повријеђено након што су их сусједи напали зато што су сљедбеници контроверзне цркве.

У међувремену, тијела двоје дјеце коју су родитељи наводно изгладњели, тек треба да буду ексхумирана.

Иако је полиција пронашла масовну плитку гробницу, није била у могућности да спроведе даљу истрагу “због непријатељски расположених становника”. Истраге сугеришу да је лидер те цркве Пол Мекензи у свом дому обликовао вјеровања својих сљедбеника, од којих се неки сада траже због наводних ужасних злочина – укључујући изгладњивање и убијање дјеце.

Држава оптужује Макензија да је манипулисао локалним становништвом кроз искривљена, екстремна вјерска учења и страх од непознатог у потрази за спасењем, што је довело до смрти многих од њих.

У ранијем интервјуу, пастор Макензи је рекао да вјерује да има духовне пророчке моћи и тврди да му се указао Исус. Тај отац седморо деце тврдио је да је то основно начело његовог хришћанства, али је рекао да је престао да проповиједа 2019.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана