Хонг Конг: Брутално убиство манекенке Чои

Танјуг
Foto: Принтскрин

ХОНГ КОНГ - Вијести о убиству 28-годишње манекенке и инфлуенсерке Еби Чои у Хонг Конгу, чији су раскомадани дијелови тијела пронађени прошлог мјесеца у њеном стану заједно са сјекачем за месо и електричном тестером, испуниле су насловне странице новина и часописа широм свијета.

 Убиство манекенке не само да је ужаснуло град, који се рангира као један од најбезбjеднијих на свијету, већ је изазвало и велику пажњу свјетских медија који су објавили језиве детаље убиства.

Насилна смрт Еби Чои пробудила је сјећања на претходне случајеве убистава и распарчавања тијела у Хонг Конгу, углавном младих жена, које су починили мушкарци, објавио је данас Си-Ен-Ен. 

У Хонг Конгу су у посљедњих 30-ак година извршена четири таква убиства жена, од којих је најмлађа имала само 17 година, а убио је таксиста који је до хапшења 1982. године држао раскомадане дијелове тијела жртве у теглама. 

У овом граду, међународном финансијском центру сваке године се догоди само неколико десетина убистава, у поређењу са неколико стотина у Њујорку, а прошле године је евидентирано 77 пљачки, у поређењу са више од 17.000 у Њујорку или 24.000 у Лондону.

Велико интересовање јавности за неколико претходних случајева настало је, између осталог и због тога што су овакви брутални злочини ријеткост, кажу стручњаци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана