Холандија: Потрага за несталима у експлозији, нема трагова живота

Танјуг
Foto: ANP

РОТЕРДАМ- Полиција је са псима трагачима и дроновима претражила рушевине зграде у којој је јуче експлозија изазвала велики пожар у стамбеном комплексу на Схаменкампу у Ротердаму, у потрази за три особе које се воде као нестале, али нису наишли ни на какве трагове.

Пси трагачи су у уторак неколико пута сигнализирали да су нешто пронашли док су претраживали зграду, али према ријечима портпарола полиције, то не мора да значи да су пронашли тијело, преноси "НЛ Тајмс".

Мора се узети у обзир могућност да три нестале особе нису преживјеле експлозију, додао је портпарол ватрогасне бригаде.

Полиција није рекла шта би могао да буде узрок експлозије, у којој је троје људи нестало, док је једна повријеђена, с обзиром на то да форензичари још увијек не могу да уђу у зграду, јер је превише нестабилна.

Службе за хитне случајеве  саопштиле да је експлозија имала "огромну снагу" и да није била попут многих експлозива који су активирани широм Холандије током прошле године

Станари 12 до 15 кућа, који су се налазиле изнад гараже у којој је дошло до експлозије, не могу да се врате у своје домове услед тешког оштећења. Жтељи преосталих од укупно 44 дома колико је било евакуисано послије експлозије, послије провјере добили дозволу да се врате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана