Холандија: Гондола за превоз дjеце срушила се у канал, нема повређених

Танјуг
Холандија: Гондола за превоз дjеце срушила се у канал, нема повређених

АМСТЕРДАМ- Електрична гондола "стинт" са десеторо деце срушила се у канал са водом недалеко од Ротердама, али није било повређених.

До несреће је дошло градићу Капел ан ден Ејсел, када су се две кабине у власништву ваншколске дечје установе, које су превозиле децу, требало да се мимоиђу на станици гондола.

Када је једна успешно прошла станицу, друга је, након што је возач изгубио контролу, завршила у каналу, преноси портал Холандски Тајмс. Портал наводи да је случајни пролазник непосредно након несреће притрчао и пружио прву помоћ деци, пре него што су на лице места стигли припадници хитних служби.

''Видео сам преврнуту кабину у води и притрчао да помогнем. Деца су била везана безбедносним појасима. Вадио сам их напоље једно по једно, све је било готово веома брзо'', рекао је Мес Нарат. Радница која је управљала гондолом је помогла, и поред тога, како се наводи, што је била у шоку. ''До несреће је дошло када смо се враћали са игралишта у Нијуверкеру где често идемо.

Колеге су брзо реаговале. Помогло је што је канал био плитак'', рекао је један од наставника у дечјој установи Жаир Дијас Сантос.

Електрична гондола ''стинт'', специјално направљена за превоз деце, изашла је на лош глас у Холандији након несреће из 2018, када је погинуло четворо деце, а још једно дете и васпитачица повређени, након што се једна гондола заглавила изнад пружног прелаза и ударио ју је воз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана