Холандија: Безбjедност сексуалних радница под лупом надлежних

Танјуг
Foto: Илустрација

АМСТЕРДАМ - Надзорно тијело за заштиту приватности истражује сајт за преглед сексуалних услуга због забринутости за безбједност сексуалних радница које упозоравају да се осјећају угрожено.

У питању су веб-сајтови као што су GirlsRivju и Hoockers.nl на којима клијенти-корисници објављују "рецензије" и дијеле своја искуства о сексуалним радницима, преноси дневник "НЛ тајмс".

Међутим, платформа за преглед сексуалних услуга се све више злоупотребљава за дијељење приватних података сексуалних радница и ширење неистина које имају трајан утицај на њихову безбједност.

 Да би скренули пажњу на овај озбиљан проблем, десетине сексуалних радница побуниле су се у центрима за подршку које субвенционише држава.

С обзиром да се у овом случају ради и о кршењу заштите личних података, управа за личне податке (АП) је такође интервенисала и покренула истрагу након више десетина притужби.

Према тврдњама пет сексуалних радница, платформа GirlsRivju представља велики безбједносни ризик јер корисници могу да дијеле информације о локацијама и псеудонимима сексуалних радника.

Поред тога, администратори веб страница не интервенишу када се објављују и дијеле неистине о сексуалним радницама.

На примјер, корисници сексуалних услуга тврде да је безбиједно практиковати секс без заштите са одређеним сексуалним радницима или објављују да неке воле грубости и да са њима треба "чврсто поступати".

Након таквих објава таргетиране сексуалне раднице се суочавају са мушкарцима који захтијевају такве екстремне услуге и љуте се када то не добију, што представља значајан безбједносни ризик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана