Хофман: Слање борбених авиона не долази у обзир

Срна
Хофман: Слање борбених авиона не долази у обзир

БЕРЛИН - Став њемачке Владе да не испоручи Украјини борбене авионе остаје непромијењен и свако спекулисање о томе није на мјесту, саопштила је данас портпарол Владе Кристијанa Хофман.

Украјински премијер Денис Шмихал изјавио је да Кијев очекује да ће у блиској будућности добити борбене авионе са Запада и да ће украјинским пилотима бити потребно најмање шест мјесеци да науче како да њима управљају. Међутим, њемачки канцелар Олаф Шолц и министар одбране Борис Писторијус рекли су прошле седмице да Њемачка не планира да шаље ратне авионе у Украјину.

- Савезни канцелар је већ говорио о овој теми у парламенту прошле седмице. Такође је јуче током свог пута у Јужну Америку рекао да је о овој теми све већ речено и да борбени авиони не долазе у обзир - рекла је Хофманова новинарима и додала да став који је зацртао Шолц “остаје непромијењен”.

Она је, такође, одбацила спекулације да постоји “нека врста конкуренције” међу западним земљама у количини војне помоћи пружене Украјини, рекавши да је то “непотребна дебата у овом тренутку”.

- Одлуку о тенковима жлеопардж донијели смо тек прошле недјеље. Сада смо у процесу имплементације логистике и обуке и то су питања која су сада у фокусу и која прије свега морају да се ријеше - нагласила је Хофманова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана