Хитно потребно 100 милиона швајцарских франака за подршку Мароку

Танјуг
Хитно потребно 100 милиона швајцарских франака за подршку Мароку

ЖЕНЕВ – Међународна федерација Црвеног крста и Црвеног полумјесеца (ИФРЦ) упутила је данас хитан апел за прикупљање 100 милиона швајцарских франака за подршку жртвама земљотреса у Мароку

„У овом апелу тражимо 100 милиона франака да бисмо могли да испунимо најхитније потребе у овом тренутку, које укључују обезбеђивање воде, канализације и за склоништа", саопштила је званичница ИФРЦ Каролин Холт новинарима у Женеви, преноси Ројтерс. Она је додала да је потребно да се „избегне други талас катастрофе“.

Холт је рекла да је ИФРЦ одобрио 1 милион швајцарских франака из свог Фонда за хитне случајеве одмах након земљотреса као ургентној помоћи Црвеном полумјесецу Марока.

Земљотрес јачине 6,8 степени Рихтера погодио је у петак увече марокански планински регион 72 километра југозападно од Маракеша, изазвавши велику штету и разарања. Више од 2.800 људи је погинуло, укључућćи децу, а на хиљаде је повређено у земљотресу, саопштило је Министарство унутрашњих послова Марока. Власти страхују да ćе се те бројке повеćати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана