Хиљаде Аустралијанаца без струје због невремена

Танјуг
Хиљаде Аустралијанаца без струје због невремена

СИДНЕЈ - Десетине хиљада људи у аустралијској јужној острвској држави Тасманији данас је остало без струје након што је хладан фронт донио јаке вјетрове и обилне падавине, што је изазвало упозорења о поплавама.

-Око 30.000 људи је од јутрос без струје широм државе - објавила је Таснетворкс, државна електропривредна компанија, на Фејсбуку. Национална метеоролошка прогноза објавила је на својој веб страници да се хладни фронт изнад Тасманије, повлачи, “иако мјестимични пљускови и грмљавине и даље представљају опасност”, преноси Ројтерс.

-Имовина, далеководи и инфраструктура су оштећени -  рекао је министар за управљање ванредним ситуацијама Тасманије Феликс Елис на конференцији за медије, додајући да ће “причињена штета вјероватно бити значајна”.

Министарство за ванредне ситуације издало је упозорење на поплаве, наводећи да би Тасманија могла да буде изолована неколико дана, пошто је за вечерас најављен нови талас хладног фронта.

-Постоји могућност да имања буду поплављена, а путеви можда неће бити доступни - рекао је извршни директор Државне службе за ванредне ситуације Тасманије Мик Лоу. Власти су примиле 330 захтјева за помоћ у посљедња 24 сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана