Хилари Клинтон и бивша мис: Ево која имена су се нашла у трећој серији докумената педофила Епстајна

ГС
Foto: Blic.rs

Трећи серија објављивања докумената из тужбе у вези са Џефријем Епстајном, осуђеним педофилом који је умро у затвору прије него што му се суди по оптужбама за трговину сексом, јавно је објављен у петак.

Нова документа садрже неколико стотина страница.

У најновијем сету докумената спомиње се Адриана Рос, бивша пољска манекенка, која је била оптужена с Епстајном за подвођење и трговину малољетних дјевојака. Ослобођена је оптужби јер се нагодила с тужилаштвом.

Росова се спомиње у изјави једне од Епстајнових жртава која свједочи како "се Адриана Рос ријешила компјутера из Епстајнове виле на Палм Бичу у Флориди прије него је стигао ФБИ како би извршио претрес".

Вјерује се да је да је на тим компјутерима било још доказа против педофила милијардера.

У најновијем сету докумената помиње се и име супруге Била Клинтона, Хилари.

Незапечаћени документи дио су тужбе за клевету из 2015. коју је поднијела Вирџинија Робертс Ђуфре, Американка која је тврдила да ју је Епстајн сексуално злостављао као малољетну и да му је Гислан Маквел, Епстајнова бивша дјевојка, помагала у злостављању.

Очекује се да ће документи, укључујући материјал који тек треба да буде отпечаћен, садржати скоро 200 имена, укључујући и оне који су оптужили Епстајна, бројне истакнуте пословне људе, политичаре и ВИП сараднике.

Претходно објављена докумената укључивала су информације о Епстајновим сарадницима и тужитељима, иако су многе информације о њима раније саопштавали различити медији или су објављени у другим судским поступцима, преноси ЦНН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана