Хезболах: Три израелска војника тешко рањена у нападима

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕЈРУТ - Либанска милитантна група Хезболах саопштила је данас да су у нападу на јужни Либан три израелска војника тешко рањена.

Хезболах је навео да је гађао израелски штаб у јужном Либану.

„У знак подршке палестинској нацији у Појасу Газе и њеном херојском и часном отпору, у одбрани Либана и његовог народа и као одговор на варварске нападе Израела на градове, села и цивиле, борци исламског отпора данас су извели ракетни напад на штаб израелске војске у јужном Либану“, наводи се у саопштењу, пренијела је агенција Ирна.

Израелска војска (ИДФ) потврдила је да су три војника тешко рањена у борбама у јужном Либану током протеклог дана, док ИДФ настављају да се боре против оперативаца Хезболаха „и у блиским борбама и ваздушним нападима“.

„Двојица војника, подофицир и резервиста из Јединице 504 Војнообавјештајне управе, тешко су повријеђени у уторак, док је трећи - из 8207. батаљона Алонске бригаде тешко повријеђен данас. Сва тројица су пребачена у болнице на медицинску помоћ“, наводи се у саопштењу ИДФ-а.

Током протеклог дана борби у јужном Либану, неколико нападача Хезболаха је убијено, а копнене трупе су откриле оружје и ракетне бацаче, наводи се у саопштењу војске, пренио је Тајмс оф Израел.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана