Хезболах пријети крвном осветом

ГС
Хезболах пријети крвном осветом

Вођа извршног савјета либанског Хезболаха, Хашем Сафидин, запријетио је данас крвавом осветом Израелу након нових експлозија комуникационих уређаја у Либану, док Израел није коментарисао те инциденте.

- Ти напади ће сигурно бити посебно кажњени, биће крваве и јединствене освете, рекао је Сафидин, рођак и блиски сарадник лидера проиранског шиитског Хезболаха Хасана Насралахa, додајући да неће дуго говорити о томе јер ће све бити откривено када сутра буде говорио Насралах, пренијели су израелски медији.

- Непријатељ треба да зна да нисмо поражени, да се нећемо повући и да нас неће поколебати оно што тај непријатељ ради, истакао је Сафидин.

Током поподнева погинуло је најмање девет особа, а више од 300 је рањено у новом таласу експлозија комуникационих уређаја, према званичним изворима – дан након смртоносних експлозија пејџера који припадају припадницима Хезболаха.

Либанска Национална новинска агенција јавила је да су три особе погинуле у Сохмору, на истоку Либана, а Министарство здравља извијестило је о „више од стотину рањених у новом таласу експлозија воки-токија“, пренио је Франс прес.

Воки-токији су експлодирали истовремено у јужном предграђу Бејрута током сахране четворице припадника Хезболаха који су убијени у експлозији пејџера, саопштио је извор близак либанској исламистичкој организацији и спасиоцима.

Експлозије су изазвале панику, рекао је фотограф Франс преса који је пратио сахране четворице људи, укључујући и сина посланика Хезболаха.

У Саиди на југу и Балбеку на истоку, у експлозијама је рањено 15 људи.

У уторак је најмање 12 људи погинуло, а око 2.800 је рањено у истовременим експлозијама пејџера у упориштима Хезболаха у јужним предграђима Бејрута и источном и јужном Либану, саопштиле су власти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана