Херцог о замјенику шефа Хезболаха: Претпостављам да ће доћи и његов дан

Танјуг
Херцог о замјенику шефа Хезболаха: Претпостављам да ће доћи и његов дан

ТЕЛ АВИВ - Израелски предсједник Исак Херцог изјавио је поводом изјаве замјеника шефа Хезболаха Наима Касема да је та милитантна група усвојила "нову стратегију борбе" да нанесе бол Израелу, чак и када је та земља позива на прекид ватре, да Касем гријеши и да ће "доћи и његов дан".

-Чуо сам говор Наима Касема - он гријеши баш као и његови претходници и они који су били прије њих. Не само да гријеши - претпостављам да ће доћи и његов дан. Он није у праву само у свом непоштовању државе Израел и њених грађана. Он покушава да натјера људе да забораве горку истину да су он и његови пријатељи донијели катастрофу Либану -, рекао је Херцог који је данас обишао Хаифу и посјетио хоспитализоване војнике повријеђене у удару дроном Хезболаха, преноси Тајмс оф Израел.

Замјеник лидера либанске милитантне групе изјавио је данас да ће Хезболах,“ уколико Израел не прекине агресију, извести нападе широм Израела као одговор на израелске нападе у Либану“, истичући да је циљ групе „ослобађање територија које је окупирао Израел и подршка палестинским покретима који се боре против израелске војске у Појасу Газе“.

-Доказали смо нашу способност да нападнемо Тел Авив и Хаифу, а ако непријатељ не престане, радијус уништења наших напада ће се проширити, приморавајући не стотине хиљада, већ више од два милиона становника да се сакрију у склоништима - навео је Касем.

Рекао је да је Хезболах усвојио нову стратегију борбе да би, како је навео, Израел "осјетио патње".

Касем је рекао у телевизијском обраћању да Израел жели да "прошири своју окупацију и да Палестина није довољна за Израел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана