Хеликоптер пао на зграду, двије особе погинуле, четири повријеђене

Танјуг
Хеликоптер пао на зграду, двије особе погинуле, четири повријеђене

МАЈАМИ - Двије особе су погинуле, а четири су повријеђене када се хеликоптер спасилачке службе срушио на стамбено насеље у америчкој савезној држави Флориди.

Медицински спасилачки хеликоптер се запалио и распао убрзо након полијетања у понедјељак, прије него што се срушио на стамбени комплекс у близини града Форт Лодердејла, преноси АП.

Погинуле су две особе - капетан летјелице и један станар, а повријеђене су четири - двије из летјелице и двије из апартманског насеља, саопштиле су власти.

Капетан ватрогасаца, четрдесетдеветогодишњи Бровард Терисон Џексон и једна жена погинули су када је хеликоптер пао на кров стамбеног комплекса.

Из канцеларије шерифа округа Брауард је саопштено да су четворо повријеђених пребачени у болницу и да се очекује да ће преживјети.        

Саопштено је да су чланови посаде, чак и док су у контакту са контролним торњем покушавали да спасу хеликоптер, радио везом звали болничаре у хитној медицинској помоћи да најаве да ће довести пацијента.    

-Говоримо о карактеру ових људи. Док су се борили за своје животе, размишљали су о неком другом - изјавио је шериф Грегори Тони.             

 Национални одбор за безбједност саобраћаја САД истражује несрећу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана