Харви Вајнстин поново пребачен у болницу

Танјуг
Харви Вајнстин поново пребачен у болницу

ЊУЈОРК- Бивши холивудски продуцент Харви Вајнстин поново је пребачен из затвора, гдје издржава казну затвора за силовање у Калифорнији и чека поновљено суђење због оптужби за силовање у Њујорку, у њујоршку затворску болницу због више болести, укључујући корону, због које има двоструку упалу плућа, саопштили су његови представници.

Вајнстинов овлашћени представник и консултант Крег Ротфелд рекао је да је Вајнстин (72) пребачен у четвртак у затворску болницу због дијабетеса, високог крвног притиска, болести кичме, течности на срцу и плућима, као и због двоструке упале плућа изазване короном, преноси Ројтерс.

Порота на Менхетну у Њујорку прогласила је у фебруару 2020. Вајнстина кривим за силовање, али је Апелациони суд у Њујорку у априлу одбацио ту пресуду, наводећи да Вајнстин није добио правично суђење.

Вајнстин, који је био хоспитализован у затворској болници више пута, негирао је да је починио силовања, наводећи да је за однос имао пристанак особа за чије је силовање оптужен.

Суђење због тих оптужби могло би поново да почне на суду на Менхетну већ у септембру.

Након Вајнстинове осуде, више жена је оптужило стотине мушкараца из сфере забаве, медија, политике и других области за недолично сексуално понашање.

Вајнстин је у одвојеном случају осуђен на 16 година затвора за силовање у Калифорнији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана