Харис на састанку с Нетаниjахуом позвала на окончање рата у Појасу Газе

Танјуг
Харис на састанку с Нетаниjахуом позвала на окончање рата у Појасу Газе

ВАШИНГТОН - Потпредсједница САД Камала Харис рекла је на састанку са премијером Израела Бењамином Нетанијахуом да је вријеме да се постигне договор о прекиду ватре у Појасу Газе.

Харис је изразила ''озбиљну забринутост'' због страдања у Појасу Газе и додала да ''неће ћутати'' о тим страдањима, преноси Си-Ен-Ен (ЦНН).

-Израел има право да се брани и важно је како то ради. Оно што се догодило у Гази у протеклих девет мјесеци је поражавајуће. Слике мртве дјеце и очајних гладних људи који бјеже и траже спас, понекад расељени по други, трећи или четврти пут. Не можемо скренути поглед пред овим трагедијама. Не можемо себи дозволити да отупимо на патњу, и нећу ћутати - истакла је Харис.

Потпредсједница САД је поновила ''гвоздену подршку и непоколебљиву  посвећеност" САД у помоћи Израелу, али је одлучно је ставила до знања да је потребно окончати рат, наводи CNN.

Харис је позвала на осуду тероризма и насиља.

-Хајде да сви чинимо све што можемо да спријечимо страдање невиних цивила, и да осудимо антисемитизам, исламофобију и мржњу било које врсте. Хајде да радимо на уједињењу наше земље - рекла је Харис.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху раније у четвртак се састао са предсједником САД Џозефом Бајденом, након што је у сриједу говорио пред америчким Конгресом.

Нетанијаху би данас на Флориди требало да се састане са бившим предсједником САД и републиканским кандидатом на предстојећим предсједничким изборима Доналдом Трампом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана