Харис на првом предизборном скупу: У новембру се бира између слободе и хаоса

Танјуг
Харис на првом предизборном скупу: У новембру се бира између слободе и хаоса

ВЕСТ АЛИС - Предстојећи предсједнички избори у САД представљају избор између слободе и хаоса, изјавила је потпредсједница САД Камала Харис на предизборном скупу у Висконсину.

-Вјерујемо у будућност у којој свака особа има прилику не само да преживи, већ и да напредује -рекла је Харис, и навела да је то био њен први предизборни скуп од када је покренула кампању за избор за предсједника САД, а након што је предсједник САД Џозеф Бајден одустао од трке за реизбор, преноси АП.

Харис је на бину изашла уз пјесму ''Слобода'' и у говору поручила да у САД ''предатори злостављају жене'' а ''потрошачи се пљачкају''.

Потпредсједница је кампању означила као ''кампању у којој су људи на првом мјесту, за разлику од кампање републиканског кандидата Доналда Трампа у којој су то корпорације и интереси''.

Трампову политику описала је као застарјелу и заосталу.

Агенција наводи и да је Харис од недјеље, када је преузела трку од Бајдена, прикупила за кампању још 100 милиона долара у донацијама.

Висконсин је важна савезна држава коју демократе виде као суштински важну за обезбјеђивање побједе на предсједничким изборима, односно у тим државама демократски кандидати за предсједнике традиционално побеђују.

Републиканци су се у кампањи усмјерили на Харис и поручили да су били спремни за промјену и да им њен избор није промијенио планове у кампањи.

Трамп је Харис дао надимак „Лажљива Камала“, оптужио је да није била довољно чврста према криминалцима док је била тужилац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана