Харис: Мора се постићи договор о прекиду ватре у Појасу Газе

Танјуг
Харис: Мора се постићи договор о прекиду ватре у Појасу Газе

ВАШИНГТОН - Потпредсједница САД и демократски предсједнички кандидат Камала Харис изјавила је да се мора постићи договор о прекиду ватре у Појасу Газе, истовремено истичући право Израела на одбрану, као и да је палестински народ претрпио исувише жртава и патњи у том сукобу.

Харис је у интервјуу за Си-Ен-Ен оцијенила да је администрација америчког предсједника Џозефа Бајдена успела да смањи илегалне преласке мексичко-америчке границе посљедњих мјесеци, као и да "опорави економију" након пандемије короне, укључујући смањење стопе незапослености.

Харис је раније ове године подржала споразум републиканаца и демократа о безбједности граница који би укључивао стотине милиона долара за изградњу зида на граници.

Трамп је вршио притисак на републиканце у Конгресу да пониште тај споразум, али је Харис обећала да ће потписати закон о томе ако буде изабрана.

Она је истакла да је важан консензус и у вези са тим обавезала се да ће укључити неког републиканца у свој предсједнички кабинет, не наводећи конкретно име.

Харис је додала да ће испунити своје обећање да ће бити предсједник "за све Американце".

-Мислим да је важно када се доносе неке од најважнијих одлука имати људе за столом  који имају различита мишљења - истакла је Харис.

Говорећи о повлачењу актуелног предсједника Џозефа Бајдена из трке за реизбор, након чега је она постала кандидат демократа, Харис је навела да ју је телефонски позив у којем јој је јављено да се Бајден повукао из кампање затекао са породицом након што су вечерали.

Оцијенила је да Бајден има интелигенцију, посвећеност и расуђивање који су потребни и које амерички народ заслужује да има у свом предсједнику, а да да кандидат републиканаца Доналд Трамп нема ниједан од тих квалитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана