Хаос у Гази послије најаве о испоруци брашна

Танјуг
Хаос у Гази послије најаве о испоруци брашна

КАИРО - Огромна гомила гладних и очајних људи направила је хаос након најаве да ће на плажи у граду Гази бити дјељено брашно, пренијели су данас свјетски медији.

На видео снимцима објављеним на друштвеним мрежама види се како гладни људи носе вреће да би их напунили брашном, док се други пењу на камионе са хуманитарном помоћи УН, преноси Ројтерс.

Након упада припадника Хамаса на територију Израела 7. октобра и погибије више од 1.200 људи, град Газа, на сјеверу пренасељене палестинске енклаве први се нашао на мети израелских ваздушних напада.

У извјештају из децембра 2023. године у чијој изради су учествовале УН наводи да су 2,3 милиона људи, готово сви становници Газе, суочени са ризиком од глади, а свакодневно се повећава број оних који се налазе у акутној несташици хране, што је пропорционално највиши ниво икада забиљежен у свијету.

У Гази се хуманитарна помоћ неравномјерно распоређује јер скоро све што улази у палестинску енклаву стиже преко прелаза Рафа на граници са Египтом, а хуманитарне агенције наводе и да постоји проблем око дистрибуције хуманитарне помоћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана