Хаос на скупу у Пенсилванији, Трамп евакуисан ФОТО

Агенције
Foto: Aгенције

Припадници Тајне службе евакуисали су Доналда Трампа са предизборног скупа у градићу Батлер у Пенсилванији, након што су се из масе чули неколико прасака, налик пуцњима из ватреног оружја. Крвав траг око ува републиканског кандидата за предсједника САД.

Неколико снажних прасака, необично налик пуцњима из ватреног наоружања, чуло се на предизборном скупу Доналда Трампа у градићу Батлер у Пенсилванији, послије чега је Тајна служба са бине евакуисала републиканског кандидата за предсједника САД.

Трамп је, заштићен тијелима телохранитеља, испраћен до аутомобила, а колона оклопних возила је, убрзо затим, напустила мјесто на којем је одржан скуп.

О догађајима у градићу сјеверно од Питсбурга одмах је обавијештен и предсједник САД Џозеф Бајден, а против политички мотивисаног насиља, пола сата послије инцидента, устали су званичници обје партије – демократе и републиканци.

Представници Трампове кампање, без објашњавања шта се догодило, захвалили су се припадницима служби безбједности на брзој реакцији.

„Предсједник Трамп захваљује се снагама реда и онима који су одмах реаговали током овог кукавичког напада. Он је добро и у току су прегледи у медицинској установи“, објавио је Трампов тим на мрежи Икс, некадашњем Твитеру.

Двадесетак минута послије инцидента, Тајна служба замолила је представнике медија да се удаље, јер је мјесто на којем је одржан Трампов скуп проглашено мјестом злочина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана