Хаос на крају славља у Буенос Ајресу: Жесток сукоб полиције с навијачима, има и мртвих

ГС
Foto: Танјуг

Репрезентативце Аргентине јуче је у главном граду Буенос Ајресу дочекало између 4 и 5,5 милиона људи, али прослава наслова првака свијета није ишла према плану па су играчи хеликоптером умјесто аутобусом пребачени до предсједничке палате.

Дијелу навијача није се свидјела промјена плана па су неки од њих бацали различите предмете на полицајце, а појавила се и снимка фанова који су отели полицијски ауто и забављали се на њему у близини Обелиска.

До 15:30 сати у уторак на дочеку је забиљежено осам повријеђених људи, а у међувремену се појавила и једна трагична вијест будући да је живот у претјераном слављу изгубио један 24-годишњи навијач који је пао кроз кров.

Други навијач умро је у болници од посљедица повреде главе коју је задобио приликом славља те се страхује и за судбину петогодишњег дјечака који се налази у коми након што је озбиљно повриједио главу на Плази Сан Мартин.

 

Аргентински медији пишу како је у сукобу полиције и навијача код Обелиска повријеђено најмање 21 особа, међу њима осам полицајаца и ватрогасаца.

Ухапшено је 14 људи након што су полицајци покушали евакуисати групу људи која се забављала унутар споменика, али остали навијачи напали су их камењем и боцама па је избио жесток сукоб.

Проблема је било и прије евакуације играча хеликоптером јер су неки од навијача покушавали ускочити у аутобус с репрезентативцима па су се у том науму чак и бацали с моста, преноси Кликс.

La celebración por la Copa Mundial en la ciudad de Buenos Aires, Argentina, terminó en actos de vandalismo, saqueos y disturbios.NoticiasRNN Disturbios Saqueos Vandalismo Argentina Mundial #Catar Policía pic.twitter.com/kbewcjxqkn

— Noticias RNN (@NoticiasRNN) December 21, 2022

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана