Хантер Бајден тужи бившег Трамповог адвоката Рудија Ђулианија

Танјуг
Хантер Бајден тужи бившег Трамповог адвоката Рудија Ђулианија

ЛОС АНГЕЛЕС - Син америчког предсједника Хунтер Бајден тужио је бившег Трумповог адвоката Рудија Ђулианија и још једног адвоката због рачунарске преваре и приступа подацима у вези с пријеносним рачунаром за које тврди да га је оставио у радионици за поправак у Делавару.

"Тужени су првенствено одговорни за 'потпуно уништење' дигиталне приватности оштећеног", наводи се у Бајденовој тужби савезном суду у Лос Ангелесу.

Син Џозефа Бајдена, већ неколико година је мета напада Ђулианија, бившег предсједника Доналда Трaмпа, републиканских чланова Конгреса и конзервативних медија због података из тог рачунаrа, преноси ЦНБЦ.

Ђулианија је доставио информације с Бајденовог преносног рачунаrа Нењ Yорк Посту у листопаду 2020. године, мјесец дана прије предсједничких избора.

Хунтер Бајден оптужује и Роберта Костела, адвоката и бившег савезног тужиоцакоји је раније заступао Ђулианија.

У тужби се наводи да су Бајденови подаци "изманипулирани, измијењени и оштећени" прије него што су копирани и послани Ђулианију и Костелу.

Хунтер Бајден је овог мјесеца оптужен у савезном суду Делањареа за неколико казнених пријава у вези с његовом купњом и посједовањем пиштоља док је био корисник илегалних дрога. 

Раније је оптужен по двије точке за неплаћање савезног пореза на доходак 2017. и 2018. године.

Прошле седмице, Хантер Бајден је тужио Порезну управу због, како он наводи, "незаконитог откривања повјерљивих информација о његовој порезној пријави".

Тврде да је предсједник Бајден био умијешан у наводне корупцијске афере свог сина, које су дјеломично темељене на информацијама с преносног рачунала, у фокусу су истраге о опозиву демократског предсједника од стране одбора Представничког дома којим управља Републиканска странка.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана