Хамас саопштио да чека одговор Израела

Танјуг
Хамас саопштио да чека одговор Израела

КАИРО - Хамас чека на одговор Израела на свој приједлог за прекид ватре и ослобађање талаца у Појасу Газе, рекла су данас два неименована званичника те палестинске милитантне групе за Ројтерс.

Званичници Хамаса навели су да је та група свој одговор доставила посредницима у преговорима и да сада чека одговор Израела.

Још један неименовани палестински званичник рекао је за Ројтерс да су израелски преговарачи током разговора са посредницима из Катара обећали да ће свој одговор на приједлог Хамаса дати у року од неколико дана.

План за прекид ватре у Појасу Газе у три фазе изнио је крајем маја предсједник САД Џозеф Бајдена, а план има за циљ ослобађање око 120 талаца које држи Хамас и окончање сукоба у Појасу Газе.

Хамас је одустао од свог ранијег кључног захтјева да се Израел прво обавеже на трајни прекид ватре у Појасу Газе, прије потписивања споразума и, уместо тога, оставио могућност да се договор о трајном прекиду ватре постигне током прве шестонедјељне фазе примирја, изјавио је у суботу извор из те палестинске милитантне групе за Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана