Хамас: Проширење операција у Гази угрозиће преговоре

Танјуг
Хамас: Проширење операција у Гази угрозиће преговоре

ГАЗА- Палестинска милитантна група Хамас упозорила је да би проширење војних операција Израела у граду Гази и расељавање хиљада становника могли имати "катастрофалне посљедице" за преговоре који имају за циљ прекид ватре у Појасу Газе и ослобађање израелских талаца.

Хамас је навео у саопштењу да је његов највиши политички лидер Исмаил Ханије упозорио посреднике у преговорима на "колапс" разговора за који ће, како је навео, пуну одговорност сносити израелски премијер Бењамин Нетанијаху и израелска војска.

Саопштење Хамаса услиједило је неколико дана након што се чинило да су двије стране смањиле јаз у дуготрајним преговорима чији је циљ био паузирање борби у Појасу Газе, пренео је АП.

Очекује се да ће се разговори о прекиду ватре наставити ове седмице.

Израелске снаге су рано јутрос бомбардовале град Газу, а ка центру града су из различитих праваца кренуле колоне израелских тенкова, потврдили су становници Газе, оцјењујући да је ово један од најжешћих израелских напада на тај град од 7. октобра прошле године.

Израелска војска је јуче издала ново наређење Палестинцима који живе у подручју града Газе да се евакуишу.

Становницима је наређено да се упуте у "хуманитарну зону" која се налази у Ал Малавију, подручју на јужном крају Појаса Газе које се претходно нашло на удару израелске војске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана