Хамас позитивно одговорио на приједлог о ослобађању талаца

Танјуг
Хамас позитивно одговорио на приједлог о ослобађању талаца

ГАЗА - Палестински Хамас је саопштио је вечерас да је позитивно одговорио на међународни приједлог о примирју у Појасу Газе и ослобађању талаца из заробљеништва те милитантне групе, „како би се обезбједио потпуни прекид ватре“.

У саопштењу објављеном на Телеграм каналу палестинске групе истиче се да је та група приједлог прихватила „у позитивном духу“, да би се „обезбједио свеобухватан прекид ватре, окончала агресија, укинула опсада и размјенили заробљеници“, преноси Ал Џазира.

„Тиме би се завршила агресија на наш народ, осигурала би се помоћ, склоништа и реконструкција, укинула опсада Појаса Газе и постигла размјена заробљеника“, додаје се.

Хамас је поручио и да цијени улогу Египта и Катара, као и „свих земаља које желе да зауставе бруталну израелску агресију на палестински народ“.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је раније да САД разматрају одговор Хамаса и да ће разговарати на ту тему са израелским званичницима када сутра буде посјетио Израел.

Катарски премијер Абдулрахман ал-Тани рекао је данас да је Хамасова реакција на најновији међународни план о ослобађању талаца и примирју у Појасу Газе била „генерално позитивна“, додајући да је оптимиста.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана