Хамас: Покушаји војске да ослободи таоце довешће до њихове смрти

Срна
Foto: ЦНН

ГАЗА - Инсистирање премијера Израела Бењамина Нетањахуа да се заробљеници ослободе под војним притиском умјесто склапањем договора довешће само до тога да се они својим породицама врате у мртвачким сандуцима, саопштио је портпарол војног крила Хамаса Абу Обеида.

Он је истакао да су борцима који чувају заробљенике издата нова наређења у вези са опхођењем према таоцима уколико израелска војска приђе мјесту на којем се они налазе.

„Израелски премијер и израелска војска носе пуну одговорност за смрт заробљеника, након што су намјерно ометали било какав договор о размјени због својих уских интереса, поред убијања десетина њих у директним ваздушним ударима“, навео је Обеида у саопштењу.

Обеида је издао саопштење након извлачења тијела двије жене и четворице мушкараца из Газе. Израелска војска тврди да су они убијени у Хамасовом тунелу непосредно прије доласка војника, пише кинеска новинска агенција Синхуа.

Стотине хиљада Израелаца протестовало је широм Израела у недјељу, 1. септембра, захтијевајући од Нетањахуа да преговара о примирју са Хамасом, како би осигурао повратак талаца из Газе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана