Хамас: Показали смо спремност за споразум, САД да изврше притисак на Израел

Танјуг
Хамас: Показали смо спремност за споразум, САД да изврше притисак на Израел

ГАЗА- Хамас је данас поручио да је показао ''потпуну спремност'' у напорима да се постигне споразум о прекиду ватре са Израелом у сукобу у Појасу Газе.

У саопштењу, палестинска група је навела да је позвала САД, највећег савезника Израела, да изврши притисак на Тел Авив да прихвати споразум који би довео до трајног прекида ватре у енклави, преноси Ројтерс.

Из Хамаса су поручили да, иако су амерички званичници рекли да је Израел прихватио приједлог о прекиду ватре који је изнио предсједник Џо Бајден 31. маја, ''нисмо чули да је било који израелски званичник то потврдио“.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је јуче окривио Хамас за обустављање напора за прекид ватре и рекао да су неке од наводних предложених промјена ''изводљиве, а неке не".

Хамас је негирао наводе да је та група изнијела нове идеје за приједлог о прекиду ватре у Гази и оптужио америчку администрацију да заједно са својим блиским савезником, Израелом, тежи да "избјегне било какву посвећеност" нацрту за трајни прекид ватре у Појасу Газе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана